Nya tider...

Länge sedan jag uppdaterade. Det har sina förklaringar!

Mycket tid går till min underbara dotter som förgyller mitt liv på ett alldeles speciellt sätt varje dag!
Mycket tid går till vänner som står mig mycket nära och som jag älskar att vara med!
Mycket tid går till impulsiv kreativitet som verkligen har eskalerat den senaste tiden!

Ibland planerar jag bra och planerna följs totalt och medför total stuktur. Och struktur kan vara ganska skönt att ha som en bra grundpelare att utgå ifrån. Lite "Ordning och reda - Pengar på fredag-tänket"! Jag gillar planering och struktur.

Men ibland sker saker jag inte planerat, oväntade saker som påverkar mig, saker som jag inte kan rå över som mer eller mindre vänder upp och ner på mitt liv.
Så är det självklart för alla men speciellt är det så för mig just nu...

Detta år kommer att bli ett annorunda år. Det kommer att hända mycket olika saker.

Olika riktningar! Spännande saker! Nu är det nya tider...!!!



                                                                      Jag har snyggaste mössan i stan..!





Åk tuk-tuk i Göteborg...


Blev ett grymt benpass idag. Fick en kanon pump och körde skiten ur stirrande killar! Haha!

Jag känner redan nu att jag kommer gå som en vaggande gås imorgon, för att inte tala om i övermorgon...
Men det är gött! Nu kör vi!

Blir tidig läggdags idag. Jag är trött efter mycket jobb och dessutom hes som en gammal whiskeygubbe, det där släpper inte trots idoga försök med all jordens örter.

Prinsessan sitter i soffan och virkar vidare. Sjalar, sockor, små figurer osv.

Vill passa på att tipsa er om en härlig Thairestaurang i Göteborg "Moon Thai Kitchen" där jag var för inte så länge sedan! De har två restauranger i Göteborg! Mysig stämning, "utomlands-feeling", blinkande lampor i alla regnbågens färger, draperier av snäckskal och jättegod mat. Dessutom kommer de inom kort att erbjuda transport mellan restaurangerna med en äkta tuk-tuk. Bara det är ju rätt speciellt!

Det var ett härligt besök tycker jag. Sen måste jag erkänna att mitt fantastiska sällskap betydde otroligt mycket också!!











Grön, skön soppa!

Efter en lång dag med mycket arbete älskar jag att ställa mig vid spisen och laga något enkelt men gott. Det ligger något rofyllt i just skapandet av en maträtt, speciellt när man delar den med någon som uppskattar den.
När min dotter är hemma är det speciellt roligt för hon ÄLSKAR min mat!

Det är alltid roligare att laga mat om man har sällskap!

Jag gör en grön soppa i kväll! Jag brukar slänga ner "allt som är grönt".
Broccoli, ärtor, spenat, brysselkål osv. Lägg också i lite hackad gul lök och vitlök.
Koka lite, krydda lite, mixa lite, tillsätt en skvätt grädde... KLART!

VACKERT, GOTT, NYTTIGT! 





Fick även se att en av mina orkidéer börjat blomma igen! Underbart!


 

Såna där små saker i vardagen som gör en glad!





God kväll vänner!


Skidåkning i 1 millimeter snö och after ski!


Jag vet... Det är helt galet! Det har kommit typ 1 millimeter snö... och vi tar ut skidorna...
Hrmmm jaja, vi hade kul kan jag lova! 

Dottern åkte lite och sen ville jag prova hennes skidor. Hon har något mindre fötter än mig så vi skulle justera fästena litegrann... Lite meningsskiljaktigheter uppstod om huruvida vi skulle åtgära detta. Jag föreslog en idé, hon en annan och hon invände vänligt men bestämt:

- " Mamma, din idé är bra... Men MIN är faktiskt bättre"!

Jaha, där ser man... Hahaha! Älskar hennes ordförråd också. Hon pratar "inta position" och "arbeta konsekvent". Lite småcoolt (men också lite skrämmande) för att vara en tioåring...




Som sagt så testade jag också... det ser iaf ut att gå snabbt...



Avslutade med lite "After Ski" i soffan, med skön musik, tända ljus och... VARM CHOKLAD gjord på äkta kakao, riktigt socker, vispad grädde och riven choklad! Mmmmmm

Ha en UNDERBAR kväll!



Ett skönare liv 2012... Tillhör Hanna

Paketet innehöll...




En ny almanacka för ett nytt år! Den är konstruerad att på ena sidan av uppslaget finns veckans datum och på andra sidan en "Att göra-lista" med en fråga eller en påminnelse om något bra eller något man bör välja bort!

Exempel:

* Vad i livet är viktigt för dig?
* Vad vill du fylla ditt liv med?
* Testa något nytt denna vecka!
* Vad motiverar dig?
* Har du höga krav på dig själv? Varför det?
* Vad skulle du behöva mer av? Vilka är dina behov?

Denna bok passar mig utmärkt! Dels för att jag behöver en ny almanacka men även för att det i denna bok handlar om kortfattade men otroligt avklädda frågor eller påståenden. Jag har lite svårt för motivationsböcker som bara upprepar: Titta dig själv i spegeln varje dag och säg:
- "Jag är bra! Det blir en bra dag!..."

Det känns för mig som att man aldrig hittar KÄRNAN då. Kärnan till problemet, lösningen, beteendet!

I denna bok ställs det en mycket konkret fråga och det gillar jag! Här tvingas man tänka efter och ordineras inte att bara le och vara glad...!

 Vad passar bättre än att bläddra i denna bok och börja planeringen av sitt nya år i ljuset av skenet från glashjärtat jag fått av en annan mycket betydelsefull vän! Jag har många fina vänner. Det är de vänner, de som man kan ringa klockan tre på natten och de som vet allt om dig (men som ändå tycker om dig), som räknas...




"Life is what you make"...

En utav mina finaste vänner gav mig detta underbara smycke. "Life is what you make".
Så är det verkligen!!! Vad vill vi göra med våra liv? Bra att stanna upp och tänka till lite varje dag. Vilka mål vill vi uppnå? Vad gör oss lyckliga? Vilka människor får oss att må bra...?



En mysig vecka har det varit. Mycket vänner, god mat och galna ideér! En bra vecka med andra ord!

Garnbutiken i byn gör stora pengar på oss nu för tiden, haha! Dottern har nämligen blivit helt besatt av att virka...




Idag virkades raggsockar klart! Så här fina blev dom!





Hon har också hunnit tillverka en snurra som man vid uttråking eller tristess använder sig av för att få tips på en aktivitet! Jag funderar på att sätta magneter i den på väl valda ställen, så den stannar ofta på laga mat..!





Idag köpte jag en present till mig själv!!! Jag har utfört ett arbete som jag äntligen är klar med och tänkte att det då passade bra att ge mig själv en liten present! Jag köpte en grej som jag verkligen behöver och som jag vet att jag kommer att använda varje dag resten av det här året.

Men det ovanliga var att jag bad expediten slå in den här som en liten present om hon hade tid och lust! Det hade hon... och jag ska öppna paketet i kväll och avslöjar för er då vad det innehåller!






33-åringar som hoppar i sängen...

Tänkte jag skulle börja mitt "nya" år med något udda. Jag har en vision i mitt liv. Eller egentligen FLERA. Jag försöker tänka att jag varje ny dag ska göra något KREATIVT, något RART mot en VÄN, något som inte förväntas av mig, något som FÖRVÅNAR fast i positiv bemärkelse. Säga några UPPMUNTRANDE ord till någon som jag tror behöver det. Behöver vi inte alla det?!! Och samtidigt TA ETT STEG i riktning mot mina DRÖMMAR! Och våga göra något som SKRÄMMER mig och TROTSA RÄDSLOR!

Jag fick frukost på sängen av prinsessan idag också! Fantastiskt!
Sedan började jag den nya dagen med att... HOPPA I SÄNGEN...!!

Prinsessan trodde inte sina ögon, hon såg förundrad (och lätt chockad) på mig och trodde väl att jag blivit helt galen! Här har man ju predikat i alla år om att INTE hoppa i sängen... Klart förvirringen var total...
Så jag tog tag i prinsessans armar och gjorde några skutt tillsammans med henne innan jag förklarade att detta verkligen var ett UNDANTAG...


Jag förstår varför dessa enorma STUDSMATTOR sålde i rasande fart för ett par år sedan! Den kittlande känslan i magen när man far upp och ned går inte riktigt att beskriva. Man känner sig fri, glad och busig!

Det blev en tur ut i solen sen! Skogen lockade och vi besökte kojan som barnen byggde i somras. Den stod kvar men i lite annat skick. Sedan hittade vi lite bark och bestämde oss för att bygga var sin barkbåt. Inte helt lätt att få dem att segla dock när det låg tunn is på vattnet.




Eftersom min elvisp brunnit fick jag vispa 2 liter grädde för hand igår... Skratta gärna men jag har faktiskt lite träningsvärk i min axel idag... Haha!

Tackar alla berörda fnittertanter för trevligt sällskap och fina presenter!






Skönsång och fantastiska landskap!

God morgon på Er!

Jag hade glömt stänga av ljudet på telefonen i natt. Alla som känner mig vet att det brukar vara TVÄRTOM!!!

Antagligen var jag så trött efter allt vispande och rörande i såser i går kväll.. eller så steg vinångorna från såsen mig åt huvudet... Haha!
Det rasslade till med massa sms efter midnatt och för någon sekund fattade jag inte varför... Det kan ju innebära en viss oro när man får sms eller telefonsamtal mitt i natten. Tankarna far runt i huvudet... inbrott på jobbet, någon som är sjuk, funderingar på om man ska förbereda sig för attack... Hahaha osv.  

Jag tackar i alla fall vänligast för alla rara nattliga sms! :)

Jag väcktes av skönsång i okänd tonart ;)
Prinsessan hade gjort i ordning kaffe och hjärtformade små smörgåsar. Tacksamhet och kärlek sköljde över mig och jag kände att jag fick tillbaka så mycket av allt jag själv gett av mig själv, min tid, mina galna ideér. Man förstår att man påverkar sina barn... i alla riktningar... Denna riktning tyckte jag om VÄLDIGT MYCKET!





Hon bjöd även på en helt UNDERBAR tavla som hon målat åt mig kvällen innan. Färgerna har vi fått av en väldigt betydesefull person som tyvärr inte finns med oss längre så tankarna gick till änglar.. Vi tror att du ser oss!

Tavlan gav mig flera perspektiv. Prinsessan hade döpt den till "Landskap" och jag tycker att namnet är mycket passande. Speciellt om man ser till engelskans ord för landskap, "Scenery" som ju betyder ungefär omgivning, natur, dekorationer. Hur ser ditt lanskap ut? Vilka färger är dina omgivningar målade i?

Så här är "Scenery" målad med kärlek utav änglafärger!
Love!

 

 



Nu ska jag jobba några timmar, sedan fixa och dona lite och så blir det lite firande ikväll!

Ha en fin dag alla!


Viltfond!

Kokar fond/sås på vilt, rött vin, portvin, schalottenlök, tomatpuré, palsternacka, honung, timjan, vitlök, lagerblad & svarta vinbär.

Om jag kunde beskriva hur underbart det doftar skulle det stå folk på kö här utanför för att få provsmaka...

Skummas & reduceras så blir det här kanon!

Såååå GOTT!!!!


Nya experiment, en isprinsessa & en frusen morsa...


Hittade delar av ännu ett experiment på diskbänken här hemma... En "lavalampa" som tydligen inte blev så lyckad..
Men den väckte mig i alla fall med tanke på färgen.

Dessa ständiga experiment och uppfinningar...!



Blev en tur till den konstfrusna bandybanan denna kväll. Dotterns fötter har vuxit så det slutade med att hon fick ta mina skridskor och jag fick stå och titta på, vifta med armarna och komma med förslag till koreografi...

Med detta faktum stod det också klart att jag inte skulle komma att ramla i famnen på någon främmande man på någon is i alla fall...  Dessutom, om så hade varit fallet, hade min halsduk tyvärr inte svajat så där vackert romantiskt som på film eftersom det var ganska kallt ute och jag hade dragit åt den riktigt ordentligt och stoppat den innanför kragen på jackan för att inte frysa.. Och ingen pudersnö föll från himlen heller... Haha!




Tyckte åkningen gick ganska bra idag, Isprinsessan övade på att åka baklänges mest hela tiden och inga större vurpor inträffade! Hon tyckte vi kunde åka igen... redan i morgon...




Tyvärr ingen åkning för mig denna gång men jag hittade däremot enorma lampor/strålkastare som påminde mig om att jag inte har någon belysning alls i köket, förutom över spisen... Tänkte att de här hade varit grymma att ha i köket! Yes, där har vi mina nya kökslampor!





.. och här åker vaktmästarna dessvärre iväg med mina kökslampor...





Får trösta mig med att göra en fin marinad i stället. Förbereder lite inför morgondagen. 
I ett ganska mörkt kök.. !! :)





Önskar Dig en fantastisk kväll!



Lite goda förslag!

Mmmm, lutar åt något slags rostbiff och en efterrätt med lingon och choklad...

Kanske svampsoppa till förrätt??!!

Mmmm, nu blir jag HUNGRIG!






Den som inte gillar detta kan stanna till på Mc Donald´s på vägen hem...





Liten våffla på kvällskvisten!

Ja, vi lyxar till det med en liten våffla ikväll!



Planerar en liten tillställning så här dagarna innan min födelsedag! God mat och trevliga vänners sällskap ser jag fram emot. Inget märkvärdigt alls men något i alla fall...
Jag brukar inte fira min födelsedag, firade inte ens min 30-årsdag. Men i år känner jag att jag gärna vill träffa mina vänner och fira lite i alla fall. Tänkte bjuda på lite mat men vet inte riktigt VAD jag ska laga... Ska lura lite på det i kväll. Angenäma problem!





Imorgon blir det massor av jobb och sen eventuellt lite skridskoåkning. Jag är superdålig på att åka skridskor. Mycket värre än Bambi på hal is men jag kan ju stå bredvid och titta på när femåringarna åker baklänges i rasande tempo stället... Haha! Men det vilar något romantiskt över det där med skridskoåkning på nåt sätt. I alla fall när man pratar DÅLIG skridskoåkning... Man ska ramla rakt in i någons armar, någon som ler och skrattar åt en och fångar upp en preciiiis innan man håller på att göra värsta vurpan... Allt medans mysiga, varma halsdukar svajar runt halsarna och pudersnö sakta faller från himlen.... Jaja, jag har sett för många filmer! Vi får se vad som händer...





Arga prinsessor och sagostund med fransk brytning!

Skulle lägga prinsessan som var arg idag. Hon ville inte alls sova... Jag föreslog att hon kunde läsa lite innan hon somnade... : -" Ja, på Internet i så fall...." svarade hon. Mamman som inte är så lättlurad föreslog då att mamman kunde läsa lite för arga prinsessan istället. Det godtog arga prinsessan!

Jag började läsa lite ur Bamse som i detta avsnitt befann sig i Frankrike. Ganska snart kommenterade prinsessan:



-"Hallå, kan du läsa med liiite mer inlevelse tack...!"

Ok, sa jag och läste sen HELA Bamse med FRANSK BRYTNING.... Jag tror jag tyckte det var roligare än vad hon tyckte.. Haha!



"Tous les genres sont bons, hors le genre ennuyeux" / "Alla sätt är bra, utom de tråkiga" Voltaire


Skedar på vift och muskler som samarbetar!

Tyckte jag hade lite få skedar i besticklådan... Nu behöver jag inte undra vart dom är längre... Hittade dom i proteinburken!!!




Denna "muskelgruppsbild" är bra att kolla in när man vill avancera i sin träning! Man förstår hur muskelgrupperna sitter ihop och hur de samarbetar och det blir lättare att "känna in " sina övingar så man vet att man använder rätt muskelgrupp vid rätt övning. Man ser ofta människor som kommer till gymmet vecka efter vecka och månad efter månad och kör exakt samma övningar varje gång, ingen variation och definitivt ingen KÄNSLA. De kännner inte efter om de gör rätt utan bara "kör på". Då kan man heller inte förvänta sig fantastiska resultat av sin träning. Hellre lyfta lättare tyngder och använda RÄTT muskelgrupper än att lägga på det tyngsta man kan bara för att vara tuff eller dyl och sen lyfta helt fel!

Tyvärr är det sååå vanligt att speciellt män i 25-årsåldern lägger på alltför tungt och sen lyfter helt fel....
Trist att se!




Vad ska vi ha till middag...?

Vad ska vi ha till middag idag? Den ständigt återkommande frågan som inte sällan får samma svar: -"Jag vet inte"
På begäran blev det Chili Con Carne här idag!

Alltid samma svårighet att komma på förslag till middagar. Fantastiskt när man får tips av sina barn! Alla familjer verkar ha samma problem, man snöar in och gör samma rätter om och om igen. Man kanske har en tio, tolv olika paradrätter som man lagar om och om igen och till slut tröttnar man på dem...
Två av de vanligaste meningarna i Sverige är: 

 "Vad ska vi äta till middag"?

och

"Jag vet inte"!

En sak som verkligen underlättar middagsbekymmerna är att göra en MATSEDEL. Det låter kanske lite pretto och onödigt men jag lovar att det blir betydligt lättare och smidigare för hela familjen. Man skriver en matsedel där alla får vara med och bestämma och välja rätter. Och sen gör man en inköpslista efter matsedeln, då slipper man stå där trött och hungrig och svära i köket över att de krossade tomaterna är slut eller att det saknas potatis osv osv. Så matsedel skall göras här i kväll!


Att börja det nya året med att fira jul...



Nyårsafton blev lugn och harmonisk med god mat i trevligt sällskap. Och idag blev det till att fira jul "på riktigt" med mera god mat och trevligt sällskap. Festen varade i dagarna sju känns det som... Trevligt men nu är vi trötta!








Fick också njuta av en riktig gran och trampa runt bland riktiga barr en stund... Underbart med grandoften, jag skäms för min plastgran varje gång jag ser en riktig gran som står prydd så fint... Och varje år intalar jag mig själv att jag ska försöka fixa en riktig gran... Kanske kan bli nyårslöftet för detta året...





Fick öppna julklappar idag också. Inte illa! Jag fick några underbara tvålar. De doftade ljuvligt!



RSS 2.0