Lagom är bäst!

Måste dela med mig av denna!

Mitt motto:
" Lite grädde i maten skadar inte..."


Moments...






















Det här med otrohet...

Enligt en studie gjord vid State University of New York är EN AV FYRA födda att vara otrogna och att det är genetiskt, en variant av genen DRD4 som gör att risken för att vara otrogen fördubblas.
De otrogna upplever ett rus som andra kan få av alkohol/droger/spel mm.

En gång otrogen alltid otrogen?? Vad tror ni? Vart går gränsen för otrohet för er?? Och går det att bygga upp tillit på nytt om den en gång helt raserats...?





Varför är man otrogen?

Det finns många olika skäl till att någon är otrogen.

Avsluta ett gammalt förhållande

I en del fall beror otroheten på att förhållandet har börjat bli sämre men man vågar inte avsluta det. En del är rädda för att leva ensamma och väljer att avsluta ett förhållande först när man träffat en ny partner.

Bekräftelse

Andra söker efter bekräftelse. Förhållandet hemma har kanske blivit slentrianmässigt och man söker sig därför vidare för att få bekräftelse.

Förälskelse

Det kan vara så enkelt att man blir förälskad i en annan person och går över gränsen.

Hämnd

Om partnern har varit otrogen kan man känna att man får sin hämnd genom att själv vara det.

Spänning

Vissa personer känner att de upplever spänning när de är otrogna.

Alkohol

Många otroheter sker under påverkan. Alkoholen kan göra att det blir svårare att sätta gränser och säga nej.

Sexmissbruk

En del personer kan söka sig tvångsmässigt efter nya sexpartner oavsett man har ett förhållande eller inte.

 Källa: www.vardguiden.se


Det finns dejtingsidor som Victoria Milan och Prime-Date som erbjuder och UPPMUNTRAR till otrohet!
Prime-Date.se säger sig ha “övervägande personer som är framgångsrika i och upptagna av sina arbeten, men som för den sakens skull inte har förlorat sin aptit på livet, och som ställer höga krav på sin fritid. De vill njuta av livet – här och nu.” 

Jag upplever att acceptansen för otrohet har ökat med åren...


Trist kyckling... blev fantastisk soppa!

Igår var jag så trött att middagsmaten (och sällskapet) fick lida... Förvirringen var total, tidsbegreppet som bortblåst och den stackars kycklingen i grytan blev bara torr och trist.
Jag minns inte när jag var så trött senast...

Idag rådde jag bot på den torra kycklingen och gjorde en soppa med curry och tomater på de överblivna resterna från gårdagen. Mycket bättre!

Man kan inte vara på topp jämt! Många jag känner är trötta nu. Soppa är bra för trötta själar för man bara kastar ner lite olika godsaker, rör runt och sen sköter det sig själv! Perfekt!


Om att bygga vänskaper i vuxen ålder!

Som barn hörde nog de flesta av oss någon förälder som vid lekplatsen eller stranden sa:

- "Men gå fram och prata med flickan eller pojken där så kan ni bli vänner..."

Var det verkligen så enkelt?

Jag minns att man tvekade. Jag minns att man var lite osäker och man visste inte riktigt hur man skulle närma sig, vad man skulle säga osv.

Man började lite försiktigt med :

-"Hej... Vad heter du...?" och kanske  -"Ska vi leka..?"
Sedan löste sig resten för det mesta av sig själv.



I vuxen ålder kanske det är lite mer komplicerat ibland. Visst handlar det om personlighet och hur lätt eller svårt man har för att ta kontakt med nya människor. Det är väldigt individuellt. Men det handlar även om andra saker.

Kanske är det lättare att närma sig någon som har liknande intressen men det behöver inte alls vara så.

Detta stora ämne ATT HITTA RÄTT PARTNER kan ju vara otroligt svårt i vuxen ålder. Kanske blir det svårare ju äldre man blir. Man är inte lika anpassningsbar och bär ofta stora tunga stenar i sitt känslo -och erfarenhetsbagage... Mycket bygger på RÄDSLA. Rädsla att bli sårad, rädsla att misslyckas på olika sätt.

Men även att hitta NÄRA, ÄKTA VÄNNER är ibland också väldigt svårt. Jag kan räkna på fingrarna på min ena hand de vänner jag har fullt förtroende för... Det är säkert samma för er också.

Alla vill vi ha någon att tycka om, någon som frågar hur vi mår, någon som bryr sig om, någon som på ett kravlöst sätt uppskattar oss för dem vi är som fungerar som ett skydd mot omvärlden som vi alltid kan vända oss till i alla väder, även när det stormar.

När det gäller vänskap handlar det om att känna sig uppskattad, älskad, avslappnad och att känna samhörighet och tillit.
När det gäller kärlek handlar det om att känna allt det där som vänskap innehåller MEN även attraktion, glöd och en önskan om att dela allt med den personen.

Så här tror jag:

"Den männska som ärligt och kravlöst utan minsta krav på motprestation får dig att blomstra, känna dig trygg, lycklig och älskad och som du känner tillit, ödmjukhet och respekt inför.
Som kan uppskatta dina positiva egenskaper och förstå dina personlighetsdrag och som har tillräckligt med självinsikt för att FÖRSTÅ dig och KAN och VILL lära sig något av detta för att själv växa som människa men som även kan förstå och acceptera de negativa personlighetsdragen i din personlighet. Den person som DU känner likadant inför och kan ge tillbaka lika mycket som du får (så att vågen tippar över så lite som möjligt åt något/någons håll). Den personen ska få ditt hjärta!
Man kan prata om jämlikhet i många olika avseenden men den viktigaste jämlikheten tycker jag är denna.
Ett förhållande bör handla lika mycket om personlig utveckling som lust och glöd. Med lika rätt till uppbyggelse, bekräftelse och trygghet! Då har man hittat rätt"!

Källa: Hanna Drottz, 2012



En av min dotters vänner uttryckte sig vid ett tillfälle så här om kärlek:

-"När man är kär vill man bara vara med den personen hela tiden och man blir glad när man ser personen".


Förälskelse är galenskap och energi...

Läs detta utdrad ur Illustrerad Vetenskap nr3/2005

Förälskelse, kärlek och vikten av ett fungerande sexliv:

"Det är ingen naturlag att man skall ha genomlevt en förälskelse för att kunna leva ihop med en annan människa resten av sina dagar. Under och efter köns
akten ökas kroppens testosteronproduktion, som främjar produktionen av dopamin, förälskelsehormonet. Oxytocin, som frisätts under orgasmen, ökar välbefinnandet under efterföljande kel och smek och knyter paret tätare samman. Med tiden kommer man att odla fram ömsesidig respekt och beroendekänsla. Detta är intressant, när man betänker att kanske merparten av alla parförhållanden i världen är arrangerade utan hänsyn till förälskelse. Även om det långtifrån gäller alla, så anger många av dessa par att de älskar varandra, och att känslan blir starkare med tiden".


"Här i västvärlden odlar vi omvänt tanken att förälskelsen är det rätta sättet att bilda par. Trots det får många problem i samlivet efter ett par år, och ofta är bristande sexlust en väsentlig orsak. Den stormande förälskelsen är för länge sedan över, och vardagen framstår som grå och oromantisk. Varför detta sker vet forskarna inte exakt. Kärlekshormonerna borde fortfarande fungera, men kanske produceras oxytocin och vasopressin inte längre i så stora mängder, eller också har kroppen efterhand vant sig vid de höga koncentrationerna".


"Parterapi kan rädda ett förhållande på fallrepet. Den senaste forskningen tyder dock på att man kanske också kan gå tillväga på ett annat sätt, nämligen att se till att ha så mycket sex som möjligt, i hopp om att få just den hormonkick man saknar. För kvinnan ger samlaget en bonus. Sädesvätskan har nämligen visat sig vara ett hormonellt kärlekselixir".

"I mannens sperma finns en hel cocktail av hormoner, som ger kvinnans
humör ett lyft".

Källa: Illustrerad Vetenskap nr 3/2005


Och så lite statistik...

Befolkningsstatistik 2011 - civilståndsändringar.

Under förra året gifte sig 47 564 par, vilket är en minskning med 3 166 par jämfört med 2010.

Sedan slutet av 1990-talet har antalet giftermål generellt sett ökat och har under de senaste åren legat på en snittnivå runt 50 000 giftermål. Som mest giftassugna var svenskarna under 1989, då förändringar i änkepensionen bidrog till att nästan 110 000 par gifte sig.

Även skilsmässorna minskade jämfört med 2010. Under 2011 skilde sig 23 388 par, vilket var en minskning med drygt 200 par.

Antalet giftermål och skilsmässor 1900-2011


Källa:
www.scb.se



Alla dessa omaka strumpor...

Hur är det möjligt?

Omaka strumpor efter VARJE tvätt.... Helt otroligt...! Hur har NI det???
Full koll på alla strumpor och vantar? Inga omaka par någonstans...???


Jag fick ett mail...

Jag fick ett mail.. eller jag fick flera...!

Det är många som skickar mail till mig när de läst mina blogginlägg.
Jag läser ALLA mail och jag läser även ALLA kommentarer som skickas till mig på bloggen.
MEN jag publicerar långt ifrån alla. Dessa mail och kommentarer är av mycket skiftande karaktär och även om jag anser mig hyfsat liberal och öppensinnad och tycker om att diskutera allt mellan himmel och jord så tycker även jag att det går lite över gränsen ibland.

Någon har till exempel lite rart frågat mig om min syn på SEX och det har jag ingenting emot att diskutera!! Det är en naturlig del av livet som är väldigt viktig!! Tabun runt ämnet är på tok för många... Tyvärr...
Jag diskuterar gärna detta ämnet men jag vill göra det på MITT SÄTT och kommer kanske inte att svara på långa listor av frågor som skickas till mig utan mer föra samtal om detta med er på ett annat sätt.

Sen finns det en dom som vill:

testa mig,
de som vill utmana mig,
de som försöker trigga igång något speciellt...

Jag läser även Era mail och meddelanden men meddelar att jag har ganska mycket skinn på näsan..!

Jag tycker att YTTRANDEFRIHETEN ÄR FANTASTISK men väljer vad jag vill publicera (just nu i alla fall) och ser fram emot fler fantastiska diskussioner med Er!


Jag måste ha parkettgolv, helkaklat badrum och ny bil... annars döööör jag! Eller...???

Funderar extremt mycket över begrepp som VÄLFÄRD, FATTIGDOM, LEVNADSSTANDARD och EXISTENSMINIMUM. Funderar på vad det innebär för oss idag var och en.

Speciellt intressant just nu är hur vi i SVERIGE idag relaterar till dessa begrepp och jag försöker analysera hur mina vänner och bekanta uppfattar och relaterar till dessa begrepp.

Personligen anser jag att vi är väldigt bortskämda och mycket idag handlar tyvärr om ytlighet och bekräftelse.
Man blir bedömd utifrån hur man bor, vilken bil man kör, vilka kläder man bär och inte minst vilket arbete man har.

Just arbetsfrågan är intressant i sig. När man träffar en person för första gången lyder nästan ALLITID någon av de första fem inledningsfrågorna:
- "Och vad jobbar du med då..."??? Den frågan är så central, så viktig och sätter liksom prägel på hela samtalet framöver och ger någon slags falsk men trygg identitet till den som svarar. Man bedöms utifrån det arbete man har.
Jag tycker det vore betydligt mer intressant att få en fråga om mina intressen, det berättar så mycket mer om mig som person än vad mitt arbete går ut på. Oftast är det så i alla fall...

Vi har förmånen att välja i Sverige. Yrke, bostad, bil, kläder osv. Fattigdom innebär en BEGRÄNSNING av allt det där. Men vi har det trots allt ganska bra och det är tryggt och fint på många sätt MEN...

Jag har märkt att om man vill bli "godkänd" i det svenska "lagom-samhället" så bör man ha ett visst antal kvadratmeter i hemmet att röra sig på och bostaden bör även ha en viss standard.
...övervägande ljusa tapeter, gärna med mönster i något av rummen, någon fondvägg här och där, parkettgolv eller ännu hellre klinkers med VÄRMESLINGOR.... ÅHHHH, vad folk går i gång på det!!! , helkaklat badrum (eller i alla fall en plan om att utföra en snar renovering...), bänkskiva i köket av trä eller sten, KÖKSÖ där man kan umgåååååås med ALLLLLLLA sina fantastiska vänner som man aldrig har tid att träffa för att man måste jobba över hela tiden för att ha råd med allt man bara "måste ha"... Ja, ni fattar grejen...



Sen ska man gärna också ha en speciell diet för att passa in. Gärna något hippt som GI eller LCHF. Man ska i alla fall ha PROVAT eller övervägt att prova... Då har man aldrig problem med samtalsämnen ute bland folk...

Och blir man gravid måste man dregla över en barnvagn från Urban Jungle med svängbara hjul och "extra allt" precis som inom bilindustrin finns det sju miljoner förvirrande tillval här. Färg, tyg, luftpumpade däck med coola fälgar osv osv... Att köpa en vagn på Blocket från 80-talet vågar inte många göra... Man motiverar det med att säkerheten är bättre på de nya vagnarna och de är mer lättmanövrerade med sina svängbara hjul. Jag köper självklart vissa argument men jag tror ni förstår vart jag vill komma...?!

Rikedom för mig är något helt annat. Rikedom för mig går inte att köpa för pengar! Rikedom för mig är att känna mig älskad, uppskattad och värdefull. Att vara LYCKLIG!

Lyckan finns inte i köksöar och helkaklade badrum, inte heller i värmegolv eller coola barnvagnar. Inte i 300 kvm, i speciella dieter eller i yrken som "låter bra". Inte i Corvetter, Mercedesar... Inte ens i en BMW med ganska många hästkrafter och fräcka fälgar...

Fråga mig... Jag vet!


                                                                                     Lycka...


Ha en underbar dag vänner och försök uppskatta det som verkligen innebär ÄKTA lycka i livet!
Gör något galet idag.. eller i alla fall något som kanske inte förväntas av er!


Vad betyder "puss", "kram" och "hjärta"???

Att avsluta ett brev, mail eller telefonsamtal med puss eller kram kan ha många innebörder.



Även detta har jag sjävklart analyserat...

Jag har märkt att om man avslutar ett mail (till motsatt kön) med "kram" så kan det tolkas lite hur som helst... Även om avsändaren inte har några djupare intentioner med "kramen" så kan det vara lite vanskligt att skicka kramar till höger och vänster. Mottagaren tolkar gärna det som ett steg mot "något mer" än vänskap. Så är i alla fall mina erfarenheter. Därför var jag ett tag livrädd för att skriva kram i slutet av ett mail etc.

MEN en "kram" kan betyda att bara jag på ett varmt och vänskapligt sätt skickar en omtanke, att jag befäster vår vänskap på ett mer tydligt sätt, att jag i detta lilla ord säger "ta hand om dig för jag bryr mig om dig". Jag kan även skicka puss eller kram till mina närmsta väninnor som avslutning på ett sms eller mail som ett slags att att befästa vår nära vänskap!

Men jag tror även att de där små avslutningsorden eller ett hjärta kan betyda att man vill närma sig något/någon på ett försiktigt sätt utan att skriva "för mycket" med risk att "göra bort sig" eller säga för mycket. Om det finns en osäkerhet inblandad.

Man skriver kanske inte: -" Jag gillar dig sååå mycket"! Man är kanske rädd för att skrämma iväg personen... I stället skickar man "puss" eller "hjärta" för att lätta upp stämningen och slippa stå för det man kanske EGENTLIGEN menar...?!!

Rart men som bäddat för missförstånd!

Rädsla... Osäkerhet... Värme... Vänskap... Kärlek...???

Sen ska man inte heller glömma en extremt viktig sak:
"Om man inte vågar stå för vad man känner och förmedla det i ett tydligt budskap så kan det vara så att budskapet inte alls kommer fram. Det ÄR svårt att läsa mellan raderna!! Och en vacker dag kan det kanske vara för sent..."

Vad tror ni?





Mammor är också bara människor...


Idag behövde jag inte salta kycklingen...

.........

Det finns något hemligt som bara mammor kan känna. Något stort som ofta har med ansvar och förväntningar att göra. Även om allting gungar runt omkring oss så förväntas vi stå där starka och stolta och fånga upp vad helst som kan tänkas falla...

Något säger oss att vi kommer att klara av att strukturera upp situationen. Oavsett hur komplicerad den än må vara!

Förväntningar är ett intressant ämne. Varifrån kommer förväntningarna?

För ödmjukhetens och tidens skull tänker jag inte ge mig ut på farligt djupt vatten idag men konstaterar kort att förväntningarna kommer från många olika håll.

Från våra barn, från våra partners, från våra föräldrar... och inte minst från OSS SJÄLVA!

Men vissa dagar orkar man inte allt det där som man orkar i vanliga fall. Vissa dagar blir det för mycket, även för mammor. Mammor som alltid fixar och donar och alltid ställer upp till 200 %. Även vi kan bli trötta, ledsna och besvikna... Och då står världen helt frågande inför detta plötsliga faktum.

Men mammor är bara människor. Med känslor, precis som alla andra.

Men vi försöker se det positivt:

"Idag behövde jag inte salta kycklingen..."

(Pappor är också bara människor... men det tar vi en annan gång)!

Kiwi

Har hela huset fullt av kiwi... De hade extrapris i affären och jag tycker det är sååå gott så jag passade på att köpa hem ganska mycket. Kiwi innehåller mycket C-vitamin, kalium, A och E-vitamin. Sen tycker jag det är en spännande och vacker frukt. Den känns faktiskt fortfarande exotisk för mig trots att den är så vanligt förekommande i fruktdisken. Jag gillar kiwi helt enkelt!

Man kan ju självklart äta kiwi med skalet på. Men även om det säkert är väldigt nyttigt så känns det mer som att äta en humla...





Gamla damer som vet vad de pratar om...

Mannen:

- "Jag tar en oxfilé för det är DYRT, GOTT och jag är SPECIELL!
... Du får en Ceasarsallad för du får inte bli TJOCK"

Minns de här orden från en film men minns inte vilken film det var...
Intressant...!
"Äsch, ge mig en stor fet stek så jag klarar mig ett tag" säger JAG!!!!!

Jag reagerar liknande på folk som springer runt utan mössa mitt i smällkalla vintern bara för att de är rädda för att förstöra frisyren... Eller de kvinnor som trippar fram på isbelagda kullerstenar med höga klackar och tunna strumpbyxor. De måste frysa häcken av sig så här års. Dessutom ser det livsfarligt ut!
Stoppa klackarna i väskan o sätt dem på fötterna när ni kommer inomhus i stället! :)
Jag ska berätta för Er om en händelse med anknyting till detta:
Vid en prisutdelning där jag uppträdde en gång fanns en vacker gammal kvinna. Uppskattningsvis var hon mellan 75 och 80 år gammal. Hon var vacker och rar och hade ansvar för artisterna och jag skulla sjunga flera sånger utomhus iklädd bara en ganska tunn balklänning. Dessutom var evenemanget förlagt till kvällningen och det började bli kyligt ute. Hon kom fram till mig, la en stor sjal över mina axlar och sa med mjuk röst och ett varmt (lite lurigt leende) något som jag aldrig kommer att glömma:
" En kall kvinna är ingen vacker kvinna - men en varm kvinna är en vacker kvinna som få kan motstå"!

Den gamla kvinnan visste vad hon pratade om...

IKEA RULES!!!

Funderar allvarligt på att införa IKEAs lagersystem här hemma!

-" Mamma, var är vantarna"? 
-" Hylla 5, Fack 2..."
-" Mamma, jag hittar inte mina skridskor..."
-" Hylla 12, Fack 1..."
- "Vart står havregrynen..."?
-" Hylla 32, Fack 29..." 

Frågan är bara vad "lagerpersonalen" (dvs jag) ska använda sig av för strategi för att nå målet...


Vem tror hon att hon är...?

Vem tror hon att hon är?
Försöker hon vara präktig nu...?
Kastar hon inte sten i glashus nu då?

Att starta en diskussion i ett känsligt ämne väcker förstås MÅNGA tankar!

Men jag är övertygad om att världen hade sett mycket bättre ut om vi hade VÅGAT prata mer om vissa saker. Saker som är tabu, saker som berör på ett lite jobbigt sätt, saker som tvingar oss att tänka efter:
VARFÖR är det så här?
Vad påverkar oss att bete oss på just det här viset?


Så länge man vet VARFÖR man gör en sak så tycker jag att man har man något slags skydd mot en alltför nedåtgående negativ spiral av tankar.
Några exempel.
Man kan göra något för sina barns skull (stanna i ett uselt förhållande)
Man kan göra något för att vinna något större (ta ett jobb man inte gillar för att arbeta sig uppåt senare, för att göra en speciell resa osv)

Detta är bara exempel på beslut som ibland tas MEDVETET men alltför ofta sker alldeles OMEDVETET. Med ett OMEDVETET "beslut" kommer ofta negativa tankar, självkänslan kan få sig en törn, man får ingen uppbackning av sin partner osv.

Relationer...

Kastar hon inte sten i glashus nu då?

Alla behöver bekräftelse och vid ett reportage sa Christina Schollin något vackert. Vid en fråga som handlade om hur man vårdade ett äktenskap elelr förhållande svarade hon att:

- "Det är de som hjälper sin partner att blomstra som får det mest harmoniska förhållandet"!

Det innebär att det inte ska vara fous på EN persons liv, intresse, arbete och önskningar utan på BÅDAS! Man måste mötas halvvägs, lyfta varandra, uppmuntra varandra och hitta en bra balans. Och det har BÅDA ansvar för! Man kan inte bara sätta sig ner och vänta på att partnern ska "fixa till " ens liv. Båda har ansvar, båda måste anstränga sig, båda måste vara NÄRVARANDE i relationen.

Fundera lite över hur era relationer ser ut...

* Är ni lyckliga?
* Hjälper din partner dig framåt? (och på vilket sätt?)
* Hjälper DU din partner framåt? (och på vilket sätt?)
* Får du bekräftelse? (och på vilket sätt)
* GER du bekräftelse? (och på vilket sätt?)

Jag tycker det är ok att kasta sten i glashus så länge man har koll på hur stora stenarna man kastar är. Och att man städar undan splittret efter sig...!!!

Om tillfälliga relationer, sex, droger & överdrivet arbetande!

BEKRÄFTELSE

Jag skulle kunna skriva hur många sidor som helst om detta. Ämnet är GIGANTISKT och innefattar tusentals saker som vi alla på något sätt kan känna igen oss i. Men jag börjar lite smått här i alla fall.

Inte långt ifrån ordet BEKRÄFTELSE hittar man ordet SJÄLVKÄNSLA.
De hör ihop, tätt, tätt.

Vi vill alla känna oss omtyckta och älskade och vi är ofta livrädda att folk ska tycka illa om oss om vi inte gör som alla andra gör eller tycker samma som det stora flertalet. Att skilja sig från mängden kostar på! Att våga gå mot strömmen! Att tro på sig själv! Allt det där är inte alltid så lätt...

Alla letar bekräftelse på olika sätt och ibland kan det kanske också vara svårt att skilja BEKRÄFTELSE och IMAGE åt. Vissa människor har en stark självkänsla men lägger på en rent STRATEGISK IMAGE ibland. Det kan handla om att en person uppfattas på ett visst sätt fast personen inte alls ""står" för detta utan bara gör det till en väg mot ett större mål. DÅ handlar det inte enbart om bekräftelse och självkänsla. Jag tänker till exempel på vissa artister som målar upp en speciell bild av sig själva och som utmärker sig på ett unikt sätt osv osv. Då kan det snarare ses som ett "smart drag". Men vi bortser från denna kategorin ett tag. Just för att den är en minoritet...!

Vi återgår i stället till ämnet "Bekräftelse & Självkänsla".
Låg självkänsla visar sig ofta som känslor av nedstämdhet, ångest eller oro. Man kan känna skuld, skam, överdriven ilska, aggression eller vara extremt kritikkänslig.
Vanligt är att inte kunna lyssna, hela tiden försöka hävda sig, vara i centrum, påstridig och framfusig. Eller motsatsen, att man är blyg eller gör sig till en grå mus i bakgrunden.

Perfektionism och överdriven effektivitet är ännu ett sätt att inte känna sig misslyckade eller odugliga.

 

Att leta bekräftelse i tillfälliga relationer, sex, droger eller överdrivet arbetande är tyvärr hur vanligt som helst...

Ska det vara så svårt att må bra och känna att man är värd något och att man duger som man är? Vad är det som ligger till grund för den här ohälsan som så många lider av?

Vi kan väl fundera lite över detta...?!!



Mysdag!

Tröttheten hänger kvar i kropp och själ... Känns som det finns så mycket ackumulerad trötthet i min kropp och energitjuvarna har varit väldigt systematiska och noggranna de senaste två-tre åren... Tyvärr tyvärr...

Funderar dagligen på hur man åtgärdar detta bäst men kommer alltid fram till samma sak. Det tar TID att samla krafter och alltid handlar om PRIORITERING och vilka VAL man gör i smått och stort!
Man försöker välja rätt. Ibland lyckas man... ibland lyckas man mindre bra.

Idag lyckades jag riktigt bra med prioriteringen och mina val. Vi var på landet och bara slappade hela dagen.
Lagade lite mat, fikade, låg framför brasan i flera timmar och bara pratade, läste och barnen spelade Nintendo.. :)

När skymningen lagt sig gick vi på ugglejakt i skogen och sen grillade vi korv!

Mysigt...


Den som somnar först... är tröttast...!!

Hämtar på fritids. Dottern frågar:
- " Mamma, ska vi direkt hem.."?
-  "Öh, jaa, det ska vi..".
-  "Ok, bra"...

Dottern hinner inte ens komma in genom dörren ordentligt innan hon i en djup suck utbrister och vädjar till mig:
-  "Mamma, när klockan är åtta, säg till mig då för då ska jag verkligen sova..."!
-  "Gumman... när klockan är åtta har din mamma nog redan somnat......zzzzzz......."

En sån dag är det idag. Tröttdag!

Önskar Er alla en trevlig kväll! Och sitt inte uppe för länge.......

"Morgonstund har guld i mund" eller hur var det...?? Eller...

"Den som somnar först är tröttast"!

Kommunen fick sig en känga... och jag fick dåligt samvete!

I höstas under alla promenader i grannskapet med hunden svor jag över hur tydligt det var att kommunen skar ner överallt. Lekplatser togs bort på flera ställen i närheten och inga röster om att nya skulle uppföras hördes...

Jag blev minst sagt förbannad och väldigt besviken och ledsen.. Våra stackars barn behöver ju några roliga tillhåll för bus och lek. Nu fanns bara gapande hål kvar...


Här fanns tidigare en linbana som både barnen (och jag) uppskattade otroligt mycket!


Så en dag när jag trotsat de halkiga, isfyllda gångbanorna och gett mig ut på promenad så såg jag plötsligt något skymta mellan träden...

Döm om min förvåning när jag bland grävskopor och avspärrningsremsor förstod att två helt nya lekplatser var under uppbyggnad. Och vilka fina lekplatser sedan!

Jag skämdes nästan lite över mina hårda ord om kommunens likgiltighet och felprioriteringar... Jag hade haft helt fel...!!! Framför mig byggdes nu fantastiska lekplatser med gungbrädor i fantastiska konstruktioner med fjädring och dämpning, gungor som en hel familj kunde få plats i samtidigt, gångbroar och klätterställningar!








Vi tjuvprovade gungan... hoppas ingen såg oss...!


Erkänner att jag fick lite dåligt samvete eftersom jag hade eggat upp mig så mycket alldeles i onödan...

Barnen kommer även att få en ny linbana! Ingen är gladare än jag!
Bra jobbat kommunen!

 

 


Cupcakes!

Allt rullar på  rasande fart! Så skönt att komma hem och kasta dig i soffan, läsa lite i morgontidningen som man inte hann i morse... och lyssna lite på prinsessans planer, tankar och idéer om livet. Just nu pågår en schacktävling som hon deltar i. Tycker att det är kul att hon gillar schack, önskar bara att jag hade lite mer tålamod just den kategorin... Kanske inte rätt "sport" för en flipperspel-hjärna som min.

Prinsessan ville pyssla idag och jag hade verkligen inget emot det förslaget men vi saknade tapetklister för det tilltänkta projektet och jag hade ingen lust att åka till färghandeln idag så vi fick tänka om...

Det blev choklad-cupcakes i stället! Vi köpte ett sånt där enormt smidigt "fuskpaket" där ingredienserna ligger färdigblandande, bara att blanda i vatten och margarin och köra! Gött att inte vara så fasansfullt ambitiös alltid!!:-)



Om att ha tråkigt! (Eller att öppna upp för tankarna för lite själslig vila..)!

När allt rullar på i rasande fart...
När beslut måste fattas hastigt...
När skrivbordet översållas av papper, brev och räkningar som måste betalas...
När vardagssysslorna tar så mycket tid i anspråk att du lätt glömmer bort att andas...
När barnen skriker och bråkar...
När middagen måste lagas snabbt för att alla är trötta och hungriga efter en hel dag med skola och arbete...
När presenten till barnkalaset helt glömts av och måste stressinhandlas 17 minuter innan kalaset börjar...
När rutorna på bilen måste skrapas fria från envis is... och du har glömt vantarna...
När du ser på mobilens display att vänner sökt dig för hundrade gången och du inte kan svara...
När den överfulla tvättkorgen hånskrattar åt dig när du går förbi...

Då behöver du verkligen andrum!

Jag hade förmånen att få sjunga i en kyrka i helgen där prästens ord inte lämnade mig oberörd på något sätt. Han talade ovanligt, på ett mycket avskalat, naket sätt om andrum och kyrkans uppgift. Jag erkänner att jag sällan imponeras speciellt mycket av texter och predikningar i dessa sammanhang, jag är kräsen och dessutom är det få som på ett äkta sätt kan förmedla och göra orden levande! Få lyckas fånga min uppmärksamhet på ett bra sätt.

Men denna gång satte orden spår.

Det pratades om stessen i vardagen som vi alla kan känna igen oss i, om alla projekt vi tror att vi måste utföra för att bli godkända av andra människor. Om en värld som bara snurrar fortare och fortare och inte tillåter oss att sjunka ner i välbehövlig själslig vila.

Det pratades om ordet "tråkigt" och dess innebörd. Att allt vi gör behöver inte vara roligt hela tiden. Att det kanske är viktigt att tillåta oss att ha lite tråkigt ibland. Många anser att gå till kyrkan är just tråkigt. Jag säger inte emot. Kyrkans uppgift kanske är att fylla den tråkigheten (pausen i vardagssnurret) med andrum där vi tillåts fundera över våra liv och hur vi kan utvecklas som människor! Det kanske inte enbart handlar om att ta ställning till om Gud finns eller inte finns och vilken bild av honom vi eventuellt har. Det kanske handlar lika mycket om att utvecklas som människa, en sträva efter att bli en BÄTTRE människa. Att öppna upp sina tankar för lite själslig vila...

"Tråkigheten" kanske medför att vi kommer in på andra tankar, viktiga tankar som för oss djupare in i oss själva, tankar som utvecklar vårt själsliga liv. Tankar som får oss att stanna upp och fundera över vad som är viktigt i livet egentligen! Meningen med livet! Sinnesnärvaron...

Så mitt tips till Er idag är att:


Tillåt Er att ha lite tråkigt ibland!

Med tråkigheten kommer ibland lite själslig vila...!




RSS 2.0